CLT-MASSIIVIPUUTALO

Evesa-talojen CLT-massiivipuuelementtitalot – markkinoiden edistyksellisintä puurakentamista

Evesa-talot tekee yhteistyössä HOISKO:n kanssa kotimaisesta massiivipuuelementistä rakenteellisesti järkeviä ja nykyaikaisia koteja. CLT eli ristiinlaminoitu massiivipuu on ekologinen ja edistyksellinen rakennusmateriaali, joka soveltuu käytettäväksi monipuolisesti kaikissa rakennuksen osissa. Siitä rakennetut talot ovat terveitä ja kestäviä, sukupolvelta toiselle. CLT sopii myös täydellisesti yhteen muiden rakennusmateriaalien kanssa.

Viimeisimmät talokohteemme

kaksikerroksinen hirsitalo
valmistalot yhdessä kerroksessa
moderni clt-talo
 
valmistalo hirrestä
valmistalo 2-kerrosta
rinneratkaisutalo
 

Mihin kaikkeen CLT soveltuu?

CLT soveltuu käytettäväksi kaikissa rakennuksen osissa: alapohja, välipohja, yläpohja, ulkoseinät, väliseinät, kaiteet, seinäkkeet, terassit sekä parvekkeet. Sitä voi myös käyttää yhdistettynä muihin rakennusmateriaaleihin.

Ristiinlaminoitu massiivipuuelementti antaa mahdollisuuden ekologisen asumisen lisäksi myös erittäin näyttäviin yksityiskohtiin suunnittelussa. Massiivipuulevyä voidaan työstää täysin suunnitelmien mukaan, mikä luo uudenlaisia mahdollisuuksia rakenteiden, tyylin ja arkkitehtuurin suunnitteluun.
CLT-massiivipuuelementti on aina paloturvallinen rakennusmateriaali, joka on nopea asentaa ja näin ollen sekä kosteusturvallinen että kustannustehokas.

Miksi valitsisit CLT-talon?

  1. Hyvin suunnitellut CLT-talot teemme yhdestä rakenteesta, eli emme lisäeristä lainkaan seinäelementtejämme, normaali seinärakenne on painumaton 240mm puuelementti, paksuus valittavissa 100-400mm käyttökohteen mukaan.
  2. Kun työ on tehty tehtaalla ja osat nostetaan työmaalla elementti kerrallaan paikoilleen, säästytään ylimääräiseltä työmaa-ajalta, odotteluajalta sekä materiaalien pitkäaikaiselta suojaustarpeelta.
  3. CLT-talo on ekologinen valinta. Elementtien valmistukseen käytetään nopeasti uusiutuvaa, kestävästi kasvatettua kotimaista puuta.
  4. CLT on elävä ja hengittävä materiaali, jolla on hyvä lämpöeristävyys.
  5. CLT on paloturvallinen. Se kyllä hiiltyy, mutta syttyy hitaasti. Se myös säilyttää rakenteellisen lujuuteensa tulipalon sattuessa.
  6. HOISKO CLT:n valmistuksessa käytetään allergiavapaata formaldehyditöntä polyuretaaniliimaa, jota on käytetty myös lamellihirren valmistuksessa jo vuosikymmenten ajan.
  7. CLT-elementeillä on hyvä äänieristävyys.

Käytämme kotimaista, kestävästi hoidetun metsän puuta

CLT-massiivipuuelementtiin käytetty puu hankitaan kestävästi hoidetuista suomalaisista metsistä. Jokaisen puun alkuperä on kasvupaikkakoordinaattien tarkkuudella jäljitettävissä. Ja jokaisen käyttämämme puun tilalle istutetaan taimi, josta aikanaan syntyy taas uusia koteja

Asiakkaiden kommentteja

Jarmo ja Irina: Pohdimme pitkään valintaa hirsikodin ja CLT-kodin välillä. Meitä kiehtoi ennenkaikkea CLT:n monipuolisuus materiaalina ja pystytyksen nopeus. Suunnitteluvaiheessa tosin piti olla tosi tarkkana, koska kaikki ovi- ja ikkuna-aukot samoin kuin lvis-vientien paikat tehtiin valmiiksi CLT-levyihin jo tehtaalla. Kaikki sujui sovituissa aikatauluissa – kotimme on upea ja juuri sellainen kuin toivoimme!

Eetu ja Marjaana: Halusimme käyttää kodissamme mahdollisimman ekologisia rakennusmateriaaleja. CLT on juuri sellainen! Voimme myös perheen kasvaessa tehdä tarvittaessa suhteellisen helposti sisätilaratkaisuihin muutoksia.

Heikki ja Riia: Appiukko, jo eläkkeellä oleva rakennusmies, suositteli meille CLT:tä rakennusmateriaaliksi heti kuultuaan rakennusprojektihaaveestamme. Ystävämme olivat jo aiemmin suositelleet Evesa-taloja, joten kun nettisivuiltanne löytyi myös CLT-vaihtoehto, valinta talotoimittajasta oli helppo. Varsinkin apunne suunnitteluvaiheessa ja asiantuntevan urakoitsijan valinnassa oli korvaamattoman arvokasta!

Lisätietoja CLT-tekniikasta www.hoisko.fi

Ole yhteydessä

Teemu Ijäs
Teemu.ijas@evesa-talot.com
0400-858534

Teemu vastaa myös Whatsapp-viestihin klo 08-18

Asko Liimatta
Asko.liimatta@evesa-talot.com
0400-676000