Ekologinen ja energiatehokas talo

Ekologisen ja energiatehokkaan Evesa-talon vihreämpänä vaihtoehtona Ekovillan puukuitueriste

Ekologinen ja energiatehokas talo syntyy, kun valitsette Evesa-talonne eristeeksi Ekovillan. Se on luonnollinen puukuitueriste, aito luonnonmateriaali. Puukuiduista valmistettu Ekovilla varmistaa kodin luonnollisen kosteustasapainon ympäri vuoden. Evesa-talon kosteushallittu ulkovaippa mahdollistaa myös Ekovillan käyttämisen eristeenä, jolloin saadaan täysin hengittävä rakenne hirsitalojen tapaan.

Ekologisessa Evesa-talossa muovi korvataan ilmansulkupaperilla

Yläpohjassa Evesa-taloissa on kaikissa kohteissa ekologinen Ekovilla puhalluseriste. Vihreässä vaihtoehdossa muovit korvataan ilmansulkupaperilla ja ulkoseinät ovat lämmöneristettä ja tuulensuojalevyä myöten puuta. Ilmansulkupaperi ohjaa hyvin kosteutta, ja kun se on Evesa-taloissa sijoitettu eristekerrosten väliin, se pysyy ehjänä esimerkiksi sähkörasioita asennettaessa, eikä ilmanvuotokohtia synny vahingossakaan.

Kun valitset huoneisiin lisäksi hyvin höyryä läpäisevät, ”hengittävät” sisäverhousmateriaalit (tapetit, maalit jne.), seinien ekologinen eristerakenne pääsee parhaiten osallistumaan kodin sisäilman kosteuden tasaamiseen.

Ekologinen Ekovilla-eriste on tehty kierrätysmateriaaleista

Hengittävä ja lämmin puukuitueriste on tutkitusti toimiva vaihtoehto. Ekologisen vaihtoehdon siitä tekee, että Ekovilla-lämmöneriste on tehty kokonaan kierrätetyistä materiaaleista. Tämän lisäksi itse eristelevyjen ylimääräiset jätteet on mahdollista kierrättää ja käyttää uudelleen. Eristelevyjen valmistusprosessin aikana kulutettu energiamäärä ei ole suuri. Lisäksi materiaali sitoo itseensä puukuidussa olevan hiilen ja pienentää näin asumiseen liittyvää hiilijalanjälkeä. Tämä onkin erittäin järkevä eristysmateriaali, sillä se tarjoaa mahdollisuuden oman asumisen aiheuttaman taakan keventämiseksi.

Kysy lisää vihreämmästä vaihtoehdosta Evesa-taloilta tai katso www.ekovilla.com

 

Lämmin ja energiatehokas talo

Ekovilla tekee talostasi lämpimän. Lämmin tarkoittaa myös paljon muutakin kuin lämpöasteita. Talosi pitää olla lämmin oikealla tavalla. Ekovillan lämmin tarkoittaa lämpimän asumisen ja elämisen kokonaisuutta.

Ekovilla lämmin tarjoaa hyvää elämää talollesi ja perheellesi. Ekovillan lämmin tarkoittaa myös tunnelmaa. Hyvä ja oikea lämmin tuo hyvinvointia kotiisi, perheellesi ja ympäristölle. Ekovilla on lämmin monin eri tavoin. Yhdessä ne tekevät kodin, jossa on hyvä elää.

 

Ekologinen talo on hengittävä talo

Kun annat talosi hengittää eli annat sen hengittäville rakennusosille luonnolliset olosuhteet, talosi voi hyvin ja pitkään. Sama-aineisista, puupohjaisesta materiaaleista rakennetut puurakennukset ovat kestäneet satoja vuosia. Hengittävyys on tuttua hirsirakennuksista ja sama puun hengittävyys saavutetaan myös puun kuituja hyödyntämällä, Ekovilla-eristeillä.

Luonnollista kosteuden hallintaa

Ilmassa on kosteutta, näkymätöntä vesihöyryä, joka tunkeutuu kaikkialle. Huoneilman kosteus vaihtelee, samoin ulkoilman kosteus. Kosteus pyrkii tasaantumaan ja vesihöyryä siirtyy sinne missä sitä on vähemmän. On mahdotonta estää ilman kosteutta menemästä rakenteeseen. Siksi on viisasta valita eristemateriaali, joka kykenee käsittelemään ja siirtämään vesihöyryä luonnollisella tavalla. Ekovilla-eriste koostuu puukuiduista, joilla on tämä kyky. Vaikka puukuidulla on suuri kosteuskapasiteetti, kosteus ei varastoidu kuituihin, vaan liikkuu suuntaan jossa kosteutta on vähemmän. Eristeen sisällä kosteus ei siten nouse normaalioloissa suuremmaksi kuin ulko- tai sisäilman kosteus. Näissä olosuhteissa Ekovilla toimii lämmöneristeenä aivan normaalisti.

Ekologinen talo syntyy uusiokäytettävistä materiaaleista

Rakentamisen, asumisen ja lämmittämisen seurauksena syntyy hiilidioksidipäästöjä, joiden määrään rakentaja voi vaikuttaa omilla valinnoillaan. Rakennustuotteiden valmistuksessa syntyneet päästöt näyttelevät entistä suurempaa osuutta rakennusten kokonaispäästöissä, koska asumisajan päästöt pienenevät rakenteiden energiatehokkuuden parantuessa. Ekovillalle on laadittu ympäristöseloste, joka kertoo valmistuksen hiilipäästön sekä myös puutuotteille ominaisen hiilisisällön. Ympäristöseloste on laadittu voimassa olevien, Euroopassa yleisesti hyväksyttyjen standardien mukaan.

Ekovilla valmistetaan kierrätetystä puukuidusta ja siksi sen valmistusprosessin kuluttama energia ei ole suuri. Ekovilla-eriste myös sitoo puukuiduissa olevan hiilen koko käyttöiäkseen itseensä, pienentäen näin asumisen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä. Mikäli rakennus puretaan ja Ekovilla-eristeet poistetaan, tuotetta voidaan uusiokäyttää sellaisenaan lämmöneristeenä. Elinkaarensa lopussa sitä voidaan käyttää energian tuottamiseen muun polttoaineen mukana tai laimentaen maanparannusaineena.

Hyvä elämä ekologisessa talossa

Lämpö, turvallisuus ja ekologisuus ovat hyvän elämän rakennusaineita, joita Ekovilla pyrkii edistämään omalla toiminnallaan. Haluamme olla mukana rakentamassa elämästä hyvää ympäristön edut huomioiden.

Ekovilla on tehnyt työtä hyvän elämän rakennusaineiden ja kestävän eristämisen puolesta jo vuosikymmeniä. Etsimme jatkuvasti uusia tapoja toimia kestävän kehityksen ja ympäristön ehdoilla.

Olemme ylpeitä, että voimme tarjota hyvän tuotteen lisäksi mahdollisuuden myös hyvään elämään. Mielestämme hyvä elämä on lämmin ja vihreä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!